g3020

Отворена покана за членство в АКИГ

kulinarni izkustva logo i slogan

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ И СЪМИШЛЕНИЦИ,

Асоциация „Кулинарни изкуства и гостоприемство“ е млада организация, амбицирана да работи активно за популяризиране и развитието на туризма в региона Североизточна България - Добруджа. Всички ние можем да бъдем различни, но трябва да бъдем в едно убедени, че само със солидарни усилия и коопериране ще постигнем успехи и разпознаваемост на регионалния ни продукт сред многообразието от туристически предложения както в България, така и в чужбина.

Клъстер „Кулинарни изкуства и гостоприемство“е създаден в резултат на усилията на Асоциация „Кулинарни изкуства и гостоприемство“ (АКИГ),  която е сдружение с нестопанска цел, осъществяващо дейност в частна полза. Сдружението функционира от края на 2011 г.  и е със седалище в гр. Добрич, ул. „България“,  № 3, ет. 1, офиси № 2 и 4. Към настоящия момент сдружението наброява над 30 члена.

Учредители  на  организацията са фирми, работещи в областта на туризма и съпътстващите го дейности. Ние се радваме, че сред нас има представители на образователни институции, защото качественото средно, професионално и висше образование е важно условие за просперитета на бизнеса. Освен това клъстерът се ползва от активната подкрепа на своите членове – малки предприятия в сферата на гостоприемството и туризма юридически лица, осъществяващи туроператорска и турагентска дейност, от фирми, осъществяващи консултантска, финансова и счетоводна дейност, подпомагаща дейността на хотелиери, ресторантьори, микро и малки предприятия, както и фирми, работещи в областта на електронния маркетинг и реклама.

Членове на АКИГ могат да бъдат български и/или чуждестранни юридически и дееспособни физически лица, имащи отношение към целите, които сдружението си поставя.

Кампанията за нови членове е постоянно отворена, като тя е насочена към разширяване на дейността на клъстера и диверсифициране на предлаганите от членовете му продукти и услуги. Новоприетите членове се ангажират с всички задължения, съгласно вътрешните регулационни актове и документи на Асоциацията.

Всеки, който желае да станете член на АКИГ трябва да попълни заявление за членство в Асоциацията и да го изпрати на електронен адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или да го представи в офисите на сдружението на адрес: гр. Добрич, ул. „България“, № 3. Заявленията се разглеждат и одобряват от Управителния съвет на АКИГ в срок от 15 работни дни от постъпването им.

 Задължения на членовете на Клъстера и Асоциацията:

Членуването в асоциацията е ангажимент и отговорност, ето защо всеки член се задължава:

  • Да участва пряко или чрез упълномощен представител в редовните и извънредни заседания на Общото събрание на Асоциация „Кулинарни изкуства и гостоприемство“;
  • Да постави логото и слогана на Клъстера на своите интернет страници (в случай, че има такива) като се обозначи, че съответната организация е член на Клъстер „Кулинарни изкуства и гостоприемство“. Където е възможно – да се поставя на сайта на членовете и активна връзка (линк) към сайта на Клъстера;
  • При издаването на печатни рекламни материали от член на клъстера, по възможност да се поставят отличителните знаци (лого, слоган и др.) като емблема за качество на предлаганите от фирмата продукти/услуги и с цел обозначаване принадлежността на съответната организация към мрежата и съпричастността с целите и мисията на Клъстера;
  • Да се обозначите като член на Клъстера и чрез поставянето на рекламно-информационна табела, която ви идентифицира като съпричастен с дейността на АКИГ и по този начин гарантира за високото качество на обслужване и ниво на отговорност към вашите клиенти;
  • Да участва активно в дейностите на Асоциацията и да допринася в съответствие със своята област на експертиза за реализиране на целите на сдружението;
  • Да заплаща дължимият членски внос към Асоциацията. Размерът на годишния членски внос, който се заплаща от членовете на сдружението е диверсифициран според правния статут и капацитета на съответната организация и се определя с решение на Общото събрание ежегодно. При затруднения за внасянето му, новопостъпил член може еднократно да подаде молба за освобождаване от внасяне на членски внос за една година, или искане за разсрочване на плащането на дължимия членски внос.

 При необходимост, АКИГ може да окаже на своите членове съдействие при изработването на рекламни текстове, карета, публикации и др., както и да Ви свърже с професионален фотографски екип, който да заснеме висококачествени кадри от Вашите обекти, които да използвате за визуална реклама, или да ви изработи панорамно пано под форма на виртуален тур в някой от тях.

 Ще се радваме да споделите с нас своите идеи и препоръки и да работим за успеха на туризма в региона!

Декември 2022
Пон Вт Сря Чет Пет Съб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Официален туристически портал на България

bulgaria