g3020

Курсове за КОРАБЕН ГОТВАЧ в ЦПО към Международен колеж

Търсите нова професия, която да Ви осигурява добри доходи и възможности за пътуване в чужбина…???

КУРСОВЕ ЗА КОРАБНИ ГОТВАЧИ

Центърът за професионално обучение към „Международен колеж“ ООД – Добрич (ЦПО към „МК“ ООД) е единственият към момента в страната, който активно провежда подготвителни курсове за корабни готвачи.

Съгласно Международната морска трудова конвенция и Разпореждане №118/2013 г. на Изпълнителния директор на Изпълнителна агенция „Морска администрация“ длъжността „Корабен готвач“ може да се заема само от надлежно квалифицирано лице, притежаващо Свидетелство за професионална компетентност, издадено от Изпълнителна агенция „Морска администрация“ /ИА „МА“/. Такова Свидетелство може да се получи само след преминаване на специализирано обучение единствено в одобрени от ИА „МА“ за целта центрове.

ЦПО към „Международен колеж“ ООД – Добрич е ОДОБРЕН със заповед №3-324/07.10.2013 г. на ИД на ИА „Морска администрация“, съгласно приетия Национален стандарт за провеждане на обучения в подготвителен курс „Корабен готвач” в гр. Добрич.

НОВО: От една година на основание заповед № 3-291/28.10.2014 г. на Изпълнителния директор на ИА „Морска администрация“ ЦПО към МК вече има право да провежда теоретичното обучение за корабни готвачи и в гр. Варна.

Учебната програма е разработена изцяло в съответствие с изискванията на Националния стандарт от 20.11.2013 г. на ИА „МА” за провеждане на подготвителен курс „Корабен готвач.

Обученията могат да бъдат провеждани в няколко възможни варианта, според вида на придобита предходна квалификация, като са със следната  продължителност:

  • 484 уч. часа - пълен курс на обучение съгл. Националния стандарт за придобиване на професионална компетентност Корабен готвач;
  • 446 уч. часа - за притежаващите сертификат за обучение по английски език „Марлинс“;
  • 351 уч. часа - за притежаващите ВТОРА степен на професионална квалификация по професия „Хлебар-сладкар“, специалност „Производство на хляб и хлебни изделия/, код 5410301;
  • 193 уч. часа - за притежаващите ВТОРА степен на професионална квалификация по професия „Готвач“, специалност „Производство на кулинарни изделия и напитки“, код 8110701.

Пълният курс на обучение, проведен в интензивна форма, трае около 3 месеца.

За целите на обучението са осигурени учебни зали за провеждане на теоретичните занятия в Добрич и Варна, като практическата част от курса се осъществява в специално лицензираната за целта учебна кухня, намираща се в сградата на колежа в центъра на гр. Добрич.

За участници в курса от други населени места извън Добрич и Варна е осигурена възможност за настаняване в собствени общежития на колежа в двата града.

Подготовката може да бъде извършена и английски език, което ще позволи да се обучават и чуждестранни курсисти от Румъния, Украйна, Турция, Гърция и др.

Успешно завършилите подготвителния курс и преминали вътрешните изпити, получават УДОСТОВЕРЕНИЕ за преминато обучение от Центъра за професионално обучение към Международен колеж“ ООД, на база на което Изпълнителна агенция Морска администрация” издава

СВИДЕТЕЛСТВО за професионална компетентност КОРАБЕН ГОТВАЧ”.

Благодарение на изградените връзки и партньорства, през последните години Центърът за професионално обучение към Международен колеж – Добрич работи активно с водещите корабни компании, набиращи екипажи за международни плавания. Нашите обучаеми са сред предпочитаните служители за утвърдените работодатели и агенции в сферата на мореплаването.

За да се запишете за обучение, можете да изтеглете и попълнете приложения формуляр Заявление за участие в курс и да го изпратите на посочените в него контакти или се свържете с организаторите на курсовете за допълнителна информация на посочените контакти:

 

За записвания и допълнителна информация:

Г-жа Павлина Богданова , Програмен директор на ЦПО към „МК ООД

тел.: + 359 58 655 626,

моб. тел.: 0885/398 643,

факс: +359 58 605 760

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. ,

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

 

Изтеглете Заявление за участие в курс от тук.

Варианти за обучение и цени.

Учебен план на курса.

Брошура Курс "Корабен готвач".

Юни 2021
Пон Вт Сря Чет Пет Съб Нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Официален туристически портал на България

bulgaria